Machiaj pas cu pas pentru începători

Dacă ești nou în lumea machiajului și te simți copleșită de numeroasele tehnici și produse disponibile, nu te îngrijora. Acest ghid pas cu pas pentru începători te va ajuta să înveți cum să aplici machiajul în mod corect și să obții un aspect proaspăt și natural.

Curățarea și hidratarea pielii

Primul pas în orice rutină de machiaj este curățarea și hidratarea pielii. Folosește un demachiant delicat pentru a îndepărta orice urmă de machiaj sau impurități de pe față. Apoi, aplică o cremă hidratantă potrivită tipului tău de ten pentru a pregăti pielea pentru machiaj.

Aplicarea fondului de ten

Fondul de ten este baza machiajului și trebuie aplicat în mod uniform pentru a obține un aspect neted și uniform. Folosește o pensulă sau o burete de machiaj pentru a aplica fondul de ten pe față, începând din centrul feței și blenduindu-l către exterior.

Corectarea imperfecțiunilor

Pentru a acoperi orice imperfecțiuni sau cearcăne, folosește un corector cu o nuanță puțin mai deschisă decât fondul de ten și aplică-l cu atenție pe zonele respective. Blenduiește corectorul în piele pentru a obține o tranziție naturală între acesta și fondul de ten.

Aplicarea fardului de obraz

Pentru a adăuga puțină culoare și dimensiune feței tale, folosește un fard de obraz. Alege o nuanță care se potrivește tonului natural al pielii tale și aplică-l pe pomeți, blenduindu-l ușor către tâmple pentru un aspect natural și sclipitor.

Definirea sprâncenelor

Sprâncenele bine definite pot schimba întreg aspectul feței tale. Folosește un creion sau o pudră pentru sprâncene pentru a umple și defini sprâncenele în mod natural. Urmează forma naturală a sprâncenelor tale și folosește o perie pentru a le pieptăna și a le estompa.

Aplicarea fardului de pleoape

Pentru a-ți evidenția ochii, folosește diferite nuanțe de fard de pleoape. Aplică o nuanță deschisă pe întreaga pleoapă ca bază, apoi adaugă o nuanță medie în pliu pentru a crea adâncime și contur. Finalizează cu o nuanță mai închisă în colțurile exterioare ale ochilor pentru un efect de definire.

Aplicarea rimelului

Rimelul poate deschide și lumina ochii instantaneu. Aplică câteva straturi de rimel pe genele superioare și inferioare pentru a le alungi și a le da volum. Asigură-te că nu aplici prea mult produs pentru a evita aspectul de cocoloașe.

Finalizarea cu ruj și fixativ

Pentru a-ți completa machiajul, aplică un ruj într-o nuanță care se potrivește tonului tău de piele și preferințelor tale. Apoi, fixează machiajul cu un spray de fixare pentru a prelungi durata acestuia și a preveni transferul.

Încheiere

Cu acești pași simpli, vei putea să-ți realizezi un machiaj impecabil chiar și dacă ești începătoare. Experimentează cu diferite produse și tehnici pentru a descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine și bucură-te de procesul de înfrumusețare!

Întrebări frecvente

Pentru a oferi mai multă claritate și îndrumare, iată câteva întrebări frecvente pe care le-ar putea avea cei care încep să se machieze:

Întrebare Răspuns
Cât de des ar trebui să curăț pielea înainte de a aplica machiajul? Este recomandat să-ți cureți și să-ți hidratezi pielea înainte de fiecare aplicare a machiajului, deoarece acest lucru ajută la menținerea unui ten sănătos și la obținerea unui aspect mai uniform al machiajului.
Cum pot alege nuanțele potrivite de fond de ten și fard de obraz pentru tenul meu? Pentru a alege nuanțele potrivite, încearcă să testezi produsele în zona maxilarului pentru a le potrivi cu tonul pielii tale natural. Este, de asemenea, util să consulți un specialist în machiaj în magazin pentru recomandări personalizate.
Care este modalitatea corectă de a aplica rimelul fără să fac cocoloașe? Pentru a evita cocoloașele, asigură-te că ștergi excesul de produs de pe periuța de rimel și aplică stratul de rimel în mișcări ușoare și ascendente, începând de la rădăcina genelor și mergând către vârfuri.

Încheiere

Cu aceste sfaturi și răspunsuri la întrebările frecvente, ești pe drumul cel bun pentru a-ți dezvolta abilitățile în machiaj și pentru a obține un aspect impecabil în fiecare zi!

Photo of author

Afor

Lasă un comentariu