Elena Ciftci

Îndreptare cu Keratina

keratina-indreptare-salon-bucuresti-elena-ciftci-franciza-indreptare-ingrijire-par-lung-drept-cret

Dacă ți-ai dorit vreodată ca buclele tale să dispară, nu ești singura. Iar acum, un tratament numit Brazilian Keratin Treatment (BKT) vă poate oferi părul lucios și strălucitor, care și-a făcut loc pe podiumuri în acest sezon. 

Dar este sigur? Cum funcționează? Care sunt avantajele și dezavantajele? 

Sunt aici pentru a răspunde la toate aceste întrebări și nu numai, astfel încât atunci când intri în salonul stilistului tău cu vise mari de șuvițe mătăsoase, să știi exact la ce să te aștepți!

Îndreptarea părului cu ajutorul tratamentului brazilian cu keratină (BKT) a devenit populară în ultimii ani.

BKT este un tratament popular pentru păr care a câștigat popularitate în ultimii ani. Îți îndreaptă părul și îl face să strălucească, dar nu este permanent. Deși BKT poate fi făcut acasă de către dumneavoastră, nu vă recomandăm să încercați acest tratament dacă sunteți însărcinată sau alăptați, deoarece vă poate afecta organismul într-un mod negativ.

Tratamentul pare a fi sigur, dar există câteva lucruri de luat în considerare înainte de a-l face.

 • Tratamentul nu este doar o soluție rapidă. Părul tău are nevoie de timp pentru a se reface, așa că, dacă urmează un eveniment important, s-ar putea să nu fie potrivit pentru tine. De asemenea, este nevoie de patru săptămâni sau mai mult înainte ca rezultatele să înceapă să se vadă, iar acestea pot dura până la patru luni după fiecare tratament.
 • Care sunt opțiunile dumneavoastră?
 • Dacă părul tău este natural drept sau creț, atunci această metodă va funcționa foarte bine pentru tine! Dar dacă al tău este deosebit de gros și aspru, este posibil ca acest procedeu să nu ofere suficientă hidratare pentru firele tale – și asta poate duce la rupere.

Cum funcționează BKT?

BKT este un tratament chimic de îndreptare care acționează prin ruperea legăturilor disulfidice din părul dumneavoastră. Acest lucru permite ca părul dumneavoastră să fie netezit și îndreptat, făcându-l mai ușor de controlat și de întreținut. 

BKT se poate face pe orice tip de păr, deși este mai eficient pe părul creț sau ondulat decât pe firele drepte – iar dacă aveți părul ondulat sau creț în mod natural, atunci acest tratament s-ar putea să nu fie deloc pentru dumneavoastră!

Cum se lucrează cu BKT?

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să îți speli părul și să îl usuci bine. Apoi vom aplica pe păr o cremă specială care ne împiedică mâinile să se ardă de formaldehidă (pentru că poate durea). 

După ce aplicăm această cremă, ne vom pune o cască de plastic, care ne ajută să ne protejăm hainele să nu fie pătate sau deteriorate de substanțele chimice folosite în timpul tratamentului. 

Ce trebuie să fac înainte de programarea mea?

Înainte de a vă îndrepta părul, asigurați-vă că urmați aceste instrucțiuni:

 • Evitați să vă spălați părul timp de două zile înainte de programare. Dacă trebuie să îl curățați, folosiți un șampon uscat sau lăsați-l să se usuce la aer în loc să folosiți un uscător de păr.
 • Nu folosiți niciun produs pe părul dumneavoastră în cele două zile dinaintea programării. Acest lucru include geluri, fixative și loțiuni – chiar și balsamurile fără clătire sunt interzise!
 • Nu aplicați căldură pe părul dumneavoastră în cele două zile dinaintea programării. Acest lucru include și fiarele de călcat și ondulatoarele! Rezistați impulsului de a vă face acele valuri de plajă lejere pe care toată lumea le iubește atât de mult, deoarece acestea pot strica rezultatele acestui tratament dacă nu sunt tratate de un expert care știe ce face (și nu va lăsa pe nimeni să uite de asta).

Ce trebuie să fac înainte de a mă trata? O persoană însărcinată poate face tratamentul?

Înainte de a urma tratamentul, trebuie:

 • Evitați să vă vopsiți sau să vă decolorați părul cu cel puțin 10 zile înainte de tratament.
 • Nu folosiți produse care conțin alcool sau peroxid (cum ar fi geluri și mousses) pe părul dumneavoastră. Acestea ar putea fi dăunătoare pentru pielea dumneavoastră atunci când sunt folosite în timpul tratamentelor de îndreptare chimică.
 • Nu folosiți produse care conțin silicon sau ulei mineral, cum ar fi fixativurile, gelurile, clătirile cu cremă etc., deoarece acestea pot provoca arsuri chimice în jurul rădăcinilor părului dumneavoastră în timpul unui tratament de îndreptare cu keratină.
 • Nu folosiți instrumente de styling pe părul dumneavoastră înainte de a vă face un tratament de îndreptare chimică, deoarece acestea pot provoca deteriorarea stratului protector din jurul fiecărui fir de păr.

La ce ar trebui să mă aștept în timpul consultației mele?

Consultația dumneavoastră va ajuta la stabilirea dacă sunteți un candidat pentru acest tratament. Veți fi întrebat despre părul și scalpul dumneavoastră, despre culoarea, lungimea și textura părului, despre orice alergii la produse sau medicamente pe care le luați și despre orice tratamente anterioare de colorare a părului. 

Ar trebui să evit să-mi spăl părul după tratament?

Da, cel mai bine este să evitați să vă spălați părul timp de câteva zile după tratament. Dacă trebuie să vă spălați părul, folosiți un șampon special formulat pentru părul tratat cu keratină. 

Cât timp va rămâne părul meu drept după un BKT?

Dacă ați făcut un tratament cu keratină, acesta va dura până la trei luni. Acest lucru se datorează faptului că tratamentul durează atâta timp cât vă mențineți rutina de spălare a părului. Dacă vă spălați părul în fiecare zi după un BKT și folosiți un șampon și un balsam cu keratină, atunci părul dvs. va rămâne drept timp de aproximativ două sau trei luni înainte de a avea nevoie de o altă aplicare a tratamentului. 

Dacă mergi într-un loc special și vrei să arăți strălucitoare toată noaptea – și nu doar în timpul unui moment anume când cineva îți face o poză – atunci folosirea unor produse ca acestea te poate ajuta cu adevărat să ții la distanță buclele supărătoare!

De reținut: BKT îndreaptă părul și îl face să strălucească, deși nu va scăpa de bucle.

BKT este un proces chimic care îndreaptă părul. Acesta durează până la șase luni, dar există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont înainte de a vă supune tratamentului.

 • Asigurați-vă că părul dumneavoastră este suficient de sănătos și puternic pentru tratament. Dacă este deteriorat sau slăbit, este posibil ca substanțele chimice să nu poată pătrunde corespunzător pentru a schimba structura firelor tale și a le îndrepta.
 • De asemenea, trebuie să te asiguri că ai cel puțin 10 cm de creștere a părului, astfel încât BKT să poată fi aplicat uniform pe toate șuvițele tale. Acest lucru va ajuta la prevenirea oricăror rezultate petice atunci când vine timpul pentru uscare și coafare după aceea.

Concluzie

În acest articol, am reușit să răspundem la unele dintre cele mai frecvente întrebări despre îndreptarea cu keratină.  Procesul poate fi complex, sperăm că am clarificat unele lucruri pentru dumneavoastră. 

Dacă mai ai și alte întrebări despre îndreptarea cu keratină, nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon de mai jos sau direct pe WhatsApp.