3 trucuri pentru un ten perfect in sezonul rece. Ce spun specialistii?

Trucuri pentru un ten perfect in sezonul rece

Sezonul rece iti poate da batai de cap destul de mari, mai ales atunci cand vorbim despre modul in care machiajul arata pe un ten cu probleme. Deshidratarea este inamicul numarul 1 in aceste luni racoroase, totul din cauza umiditatii scazute, dar si a vantului puternic.

Cum iti ingrijesti tenul in sezonul rece?

  1. Hidrateaza-ti tenul si in sezonul rece – exista un mit potrivit caruia daca este frig afara, nu trebuie sa te mai hidratezi atat de mult. Total gresit! Temperaturile scazute ususca pielea, aceea etse indicat sa folosesti o crema cu o putere mare de hidratare, dar si sa consumi 1.5 – 2L de apa pe zi.
  2. Crema cu factorul de protectie – chiar daca soarele nu este atat de puternic, nu inseamna ca pielea noastra nu este la fel de afectata. Opteaza pentru o crema de protectie solara cu factor de protectie 20 – 30 (in functie de tipul de piele) si utilizeaz-o in fiecare zi. Cremele cu factor de protectie au si rol anti-aging, razele UVA si UVB fiind direct responsabile de imbatranirea timpurie a tenului.
  3. Nu uita de antioxidanti – acestia trebuie sa faca parte din rutina ta de ingrijire zilnica. Dintre acestia, vitamica C este considerata cel mai puternic antioxidant, care lupta impotriva radicalilor liberi, a poluarii sau stresului oxidativ.

Lasă un răspuns