Ele.ro: Tendinte in machiaj in primavara 2018

Un nou sezon implica noi trenduri in materie de make-up. Specialistul Elena Ciftci, make-up artistul care a ridicat la rang de arta lectiile de auto-machiaj chiar si in randul vedetelor (Bianca Dragusanu, Sonia Trifan, Valentina Pelinel, Cosmina Pasarin etc.), ne dezvaluie cele mai noi trenduri si cateva trucuri pentru machiajul de zi / de seara reusite…

Machiajul de zi (important pentru fiecare femeie, deoarece ne imbunatateste atat aspectul, cat si increderea de sine) Care este noul trend, in ce consta?

Elena Ciftci: Culoarea violet si machiajul natural sunt cele doua must-have-uri ale lui 2018. Stiu, poate parea un paradox, dar trebuie sa combinam culorile naturale cu violet, cea care, conform Institutului Pantone, este culoarea anului 2018.Folosim asadar culorile pamantului in combinatii discrete si usor sidefate. Pentru evidentierea ochilor, e important sa ne ajutam de linia de tus si de culorile in nuante deschise. Atentie, primavara aceasta nu se mai poarta atat de mult rujurile mate, din cauza texturilor care usuca buzele destul de mult! Ce fac daca vreau buze mai mari, mai carnoase?

Elena Ciftci: Pentru marirea buzelor, folosim iluminator in partea de sus a buzei si sub buza punem o nuanta mai inchisa, pentru a forma o umbra. Cum subtiez fata, daca forma este rotunda, cum indulcesc liniile fetei, daca forma este patrata sau lunguiata?Elena Ciftci: Apelam la tehnicile de contouring si strobing, practic ne jucam cu umbrele si lumina care cad pe fata, incercand sa avem ca ideal fata ovala. Zonele dure (care ies din ovalul perfect) pot fi indulcite prin aplicarea unei pudre mai inchise la culoare.

Machiajul de ocazie / de seara (acela unde toate femeile vor sa exceleze). Elena Ciftci: Obligatoriu aplicam glitterul si rujul rosu, care se poarta in continuare. In functie de eveniment, locul unde mergem si de personalitatea noastra, ne putem accentua sau nu machiajul de zi. Indiferent pentru ce varinta optam, important este sa ne simtim bine in pielea noastra.

Trusa de machiaj de primavaraCe nu trebuie sa lipseasca din trusa de machiaj primavara aceasta?Din punctul de vedere al unui make-up artist, primavara nu ne pot lipsi sub nicio forma balsamul de buze, blushul si rimelul.

Sursa: ele.ro