ele.ro: Cum ne machiem pentru locurile unde ar trebui sa mergem nemachiate?

Pentru ca, mai nou, tinerele se machiaza inclusiv cand merg la scoala sau la piscina, iti propunem un curs de automachiaj, ce te va ajuta sa te descurci in orice situatie. 

Cum te machiezi la scoala? 

Desi nu este indicat, tot mai multe fete aleg sa mearga la cursuri machiate. Pentru cele care nu se pot abtine, recomandam machiajul in nuante cat mai naturale, fara culori tari si fara creion negru. Tinerele care merg la scoala ar trebui sa foloseasca un bb cream si nu un fond de ten cu o acoperire foarte mare, pentru ca ele nu au nevoie sa-si astupe porii. Utilizarea fondului de ten duce de cele mai multe ori la aparitia cosurilor. Un rimel si o culoare placuta la ochi sunt suficiente pentru un machiaj de scoala.

Machiajul la shopping

Shoppingul presupune de cele mai multe ori multe drumuri si  multime de tinute de probat. De accea, este recomandat sa nu exageram cu machiajul, pentru ca de obicei ne imbracam intr-o tinuta casual. Casual trebuie sa fie si make-up-ul, deci in nuante cat mai naturale. 

Machiajul la sala de sport si la piscina

In sala de sport nu este recomandat sa folosim machiaj, ci doar o baza matifiantacare sa netezeasca tenul cand facem efort. La piscina inchisa este ok sa nu purtam make-up, dar daca totusi nu ne putem lipsi de el, trebuie neaparat sa folosim produse waterproof (rezistente la transfer) in nuante cat mai naturale.

Machiajul la birou 

La birou trebuie sa adoptam un look cat mai serios. De aici ar trebui sa lipseasca culorile stridente, extravagante si genele foarte lungi. In rest putem folosi orice produse de make-up, care ofera respect celor din jur. 

Daca doresti sa-ti imbunatatesti abilitatile de machiaj si sa aplici cu usurinta un machiaj de zi sau de seara, iată cateva motive pentru care sa urmezi un curs de automachiaj

  1. Economisesti bani – esti propriul makeup artist. Iesi din situațiile penibile in care fondul de ten ti se aduna sau cand eyeliner-ul e trasat incorect.
  2. Economisesti timp in fata oglinzii – te vei misca precum un adevărat makeup-artist. Indiferent ca mergi la munca si seara te oprești la un party (vei sti sa adaptezi machiajul de la zi la seara).
  3. Te vei putea descurca singura, chiar daca nu gasesti loc liber la un make-up artist – poti incepe o cariera in sensul acesta, asa ca fii încrezătoare si… ne vedem la curs. 

Sursa: ele.ro