Cum sa folosesti corect pensulele de machiaj?

De curand, am vorbit alaturi de prietenii de la emisiunea Numai de Bine despre tipurile de pensule pe care le poti folosi in machiajul de zi cu zi, dar si despre instrumentele profesionale de la Elena Ciftci Salon

 

Cum folosim corect fiecare pensula de machiaj? 

In cadrul interviului, Elena ne-a povestit atat despre pensulele din par natural, cat si despre cele din par sintetic, dar si despre modul lor de utilizare. 

O pensula din par sintetic este ideala pentru a aplica baza de machiaj, pentru ca nu absoarbe foarte mult produs. In plus, cu un beauty blender este indicat sa tapotam pentru a lua surplusul de produs aplicat in aceasta faza, a declarat Elena Ciftci la emisiunea Numai de Bine de la Antena 3

Pentru aplicarea unui anticearcan este indicat sa optam pentru o pensula plata de mici dimensiuni, tocmai pentru a putea lucra punctual asupra zonei ochilor. Pensulele de dimensiuni mai mari nu pot oferi in general un aspect uniform daca sunt utilizate pentru machiajul unor portiuni mici, unde atentia la detalii este importanta. In plus, setarea machiajului este extrem de important pentru rezistenta lui, lucru ce se poate obtine doar cu pensule de dimensiuni adecvate. 

Pensulele pentru conturing au capacitatea de a armoniza volumetria intregului chip si ofera o structura bine definita machiajului. 

Pensulele groase de machiaj cu taietura oblica pot fi utilizate atat pentru conturarea tenului cu produse cremoase, dar si cu produse tip pudra. Cu acestea conturam tenul, putem oferi un efect de lifting al pometilor. Pentru a da volum pometilor folosim un iluminator pe care il aplicam cu o pensula subtire tip evantai. In acest mod, nu incarcam excesiv pometii, ci oferim doar o nota fina de glow, a mai declarat Elena Ciftci. 

Fardurile de pleoape, aplicate cu pensule din par natural

Pentru un machiaj al ochilor care sa reziste si sa fie foarte bine difuzat si aranjat pe pleoapa mobila, este indicat sa il aplicat cu pensule mici din par natural. In acest caz, inclusiv pensulele de blending trebuie sa fie din par natural pentru a nu imprastia produsul si pentru a il difuza corect. 

Machiajul sprancenelor depinde in proportie de 70% de tipul de pensula utilizata in aplicarea fardului

Pensula pentru sprancene trebuie sa aiba firele de par foarte bine definite pentru a putea oferi un look natural sprancenelor, dar si pentru a nu incarca sprancenele cu mult produs. Pentru a corecta micile greseli din machiaj sau pentru a elimina surplusul de produs este indicat sa folosesti intotdeuna o pensula din par natural. Aceasta va absoarbe excesul de sebum si de produs din zonele unde doresti sa corectezi imperfectiunile. 

Despre machiaj pas cu pas la cursurile Elena Ciftci

Daca iti doresti sa afli mai multe detalii despre intrumentele de machiaj, dar si despre tehnicile utilizate de profesionisti te asteptam la cursurile de machiaj pentru incepatori sau la cursul de automachiaj by Elena Ciftci Academy. 

Cursuri de machiaj incepatori by Elena Ciftci Academy

🔜 4 – 13 noiembrie – curs de machiaj zilnic intre orele 10.30 – 15.30 

🔜 2 – 14 decembrie – curs de machiaj zilnic intre orele 10.30 – 15.30 

Cursuri de automachiaj by Elena Ciftci Academy

🔜 20-22 Noiembrie 

🔜 5-6-7 Decembrie 

Inscrierile se pot face pe e-mail la ciftcielena@yahoo.com sau prin telefon/WhatsApp la numarul 0754.211.021