Trucuri de makeup pentru fotografii reusite

Intr-un articol anterior, unde vorbeam despre cursurile de machiaj pe care le organizam in Madrid, am dat si cateva sfaturi legate de machiajul de fotografie.

Sfaturi de makeup pentru a arata exceptional in poze

  • Foloseste un pore-filler (primer) – daca ai un eveniment unde stii ca se vor face foarte multe fotografii este bine sa aplici un pore-filler, imediat dupa crema de hidratare. Acest produs pregateste tenul pentru aplicarea fondului de ten, lasand un finish mat.

Pentru poze reusite, foloseste produse mate

  • Foloseste produse mate – utilizeaza pe cat posibil produse pudrate si mate, deoarece produsele sidefate vor straluci destul de puternic cand se fac fotografii cu blit.
  • Accentueaza machiajul ochilor – in general pentru machiajul de fotografie se utilizeaza culori puternice in zona ochilor. Daca de obicei utilizezi un creion de ochi de culoare maro, opteaza pentru unul negru. Machiajul de fotografie trebuie sa fie extrem de expresiv, pentru a putea reda totul si in… imaginea finala.
  • Utilizeaza un fond de ten fara SPF – fondurile de ten cu SPF contin oxid de titan in cantitati mari si vor reflecta lumina in fotografii. Acelasi lucru se intampla si in cadrul pudrei HD care contine si ea pudra de siliciu.
  • Foloseste gene false – genele false vor evidentia machiajul ochilor si iti vor oferi mai multa expresivitate in privire.
  • Foloseste tehnicile de conturing – acestea te ajuta sa ascunzi anumite defecte si sa evidentiezi anumite trasaturi. Spre exemplu, poti sa subtiezi clavicula sau sa dai un plus de volum buzelor.
tehnica de conturing in machiaj
  • Iluminatorul – aplica iluminatorul doar pe pometi si ai grija sa nu il aplici spre centrul fetei. Aceasta este o greseala extrem de des intalnita, dar care, in machiajul de fotografie va da un aspect uleios tenului.
  • Tot pentru o privire expresiva, nu uita de machiajul spracenelor. Pentru un machiaj profesional este necesar sa umpli golurile din sprancene cu un creion si sa elimini excesul cu un gel transparent de sprancene.

Lumina este esentiala in machiajul de fotografie

Si pentru ca tot ne pregatim de sarbatorile de iarna si stim ca vei face o multime de fotografii, mai trebuie sa stii ca machiajul profesional se realizeaza la lumina naturala.

Lumina artificiala altereaza intensitatea nuantelor folosite, dar si a cantitatilor de produs. Este posibil sa utilizezi prea mult produs in cazul unui machiaj realizat la lumina artificiala, iar la final sa realizezi ca machiajul final este extrem de incarcat si nu arata asa cum ti-ai dorit.

Daca vrei sa inveti mai multe tehnici de machiaj, te asteptam la cursurile Elena Ciftci Academy atat din Bucuresti, cat si din strainatate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *